Yrd. Doç. Dr. Cumhur Aydın

Değerli Hocalarım, Arkadaşlarım ve Ziyaretçilerimiz,

Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2000 yılı Eylül ayında ilk öğrencilerini aldı ve ilk mezunlarını 2004 yılında verdi.

2010-2011 akademik yılında Bölümümüze ilk öğrenci alınışının, bir başka deyişle, Bölümümüzün açılışının 10. yılını kutlamış oluyoruz. Başta Mütevelli Heyet Başkanlığımız, Rektörlüğümüz ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığımız olmak üzere, bu süregelen çalışmalarda emeği geçen herkese Bölümümüz adına içten şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bunlara ilaveten, özellikle eski Rektörümüz Prof. Dr. Günhan Paşamehmetoğlu ve Mütevelli Heyet Üyemiz Dr. Erhan Karaesmen Hocalarımızın çabalarını da saygı ile anmaktayım.

Geçen 10 yıllık sürede 7 kez mezunlarımızın diploma törenlerinde bulunduk, yaklaşık 200 mezun verdik. İlk dört mezunumuzdan biri olan ve üniversite birincisi olarak mezun olan Özgür Yılmazer’in şu anda doktora derecesine sahip olduğunu, bir diğer ilk mezunumuz İsmet Sözenoğlu'nun ABD'de yüksek lisans yapıp, halen orada üst düzey mühendis olarak çalışmakta olduğunu belirtmeliyim. Mezunlarımızın sektörün değişik bileşenlerinde başarıyla görev almakta olduklarını gururla gözlemliyoruz.

Bu vesileyle Kurucu Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Erol Uluğ Hocamızı minnetle anmak istiyorum. Erol Uluğ Hoca'yı izleyen dönemde genç bir doktora öğrencisi olarak Tolga Akış ve daha sonra da ben Bölüme katıldım. Daha sonra bir süre Bölüm Başkanlığı görevini  de yerine getirecek olan Prof. Dr. Selçuk Soyupak ile Dr. Yasin Dursun Sarı ve Dr. Burcu Güneş Hocalar öğretim üyesi ailemize katıldılar. 2007 Eylül'ünde ise; Dr. Ayhan Gürbüz, Dr. Eray Baran ve Dr. Seda Yeşilmen arkadaşlarımıza hoşgeldiniz dedik. Nihayet kadromuz Dr. Halit Cenan Mertol ve Dr. Oğuz Güneş arkadaşlarımızın katılımlarıyla genişledi. Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu Hocamızın da üniversitemizde göreve başladığından bu yana Atılım İnşaat Mühendisliği Ailesi'ni, varlığıyla ayrıca zenginleştirdiğini belirtmeliyim.

Kuşkusuz bize katkıda bulunanan yarı-zamanlı öğretim üyelerimizi de anmadan geçmemem gerekir. Başta Prof. Dr. İlyas Yılmazer Hocamız olmak üzere, Dr. Ali Aydın, Dr. Orhan Ercan ve Dr. Bülent Kalaycıoğlu'nu saygıyla selamlamak isterim. Elbette, Dr. Mutlu Akdoğan, Dr. Mustafa Nalçakan, Y. Müh. Bülent Öztarhan, Y. Müh. Mustafa  Çobanoğlu, Dr. Bergüzar Özbahçeci, Dr. Serdar Korkmaz, Y. Müh. Bahadır Yeşilmen ve Dr. Musa Yılmaz’ın emeklerini de şükranla anıyorum.

Neredeyse bir elin parmakları kadar az asistanımız oldu. İlk asistanımız Arda Özgür Kıvrak, sonra görev alan Çağlayan Sert ve Mehmet Engin Ayatar üniversitemizden ayrıldılar. Onların bayraklarını şimdi kendi mezunlarımız Tuğba (Demircioğlu) Arsava and Emir Sayıt ile İsmail Cengiz Yılmaz devraldılar. Bölümümüze uzun süredir özveri ile hizmet vermekte olan sekreter kardeşimiz Gözde Eminoğlu da artık Atılım İnşaat'la anılan bir isim oldu. Nihayet labaratuvar teknisyenlerimiz Şener Dursunoğlu ve Eray Çifçi'nin emeklerini de burada özellikle işaret etmek istiyorum.

Bölümümüzde görev alan öğretim üyeleri bu 10 yıl içinde, birçok araştırma faaliyetine katıldılar, yurtiçi ve yurtdışı ortak araştırma projelerinde görev aldılar, değişik danışmanlık projelerinde hizmet verdiler Araştırma çalışmalarının sonuçlarını bilim kamuoyu ile paylaşageldiler. Bu faaliyetlerin bir dökümünü bölümümüzün ağ sayfalarından temin etmek mümkündür.

2010 itibariyle, Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü hazırlık dahil 320 öğrencisiyle üniversitemizin ikinci en kalabalık/büyük Bölümüdür. Halihazırda Hazırlık sınıfında 70, Birinci Sınıfta 100 öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitemizin diğer Bölümlerinin öğrenci sayıları değişimleri değerlendirildiğinde, gelecek yıllarda üniversitemizin belirgin bir farkla "en kalabalık" Bölümü olacağımızı söylemek mümkündür. Kuşkusuz sektörün bilimsel içerikli gereksinmelerinin karşılanmasına katkıda bulunulması ile araştırma faaliyetlerimizin genişletilerek sürdürülmesi ihtiyacı da açık bir şekilde ortadır. Bu durum bizlere; hem gereksinmelerimizi, hem de planlarımızı gözden geçirerek daha yoğun bir çalışma temposu içine girmemiz gereğini hatırlatıyor.

Sevgi ve saygılarımla,

Dr. Cumhur Aydın